Η εργασία ενός ιδιωτικού ερευνητή – ντετέκτιβ είναι πολλά περισσότερα από την κλασική εικόνα που παρουσιάζεται στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Αντίθετα, πολλοί από αυτούς τους επαγγελματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με περίεργες, συναρπαστικές, και ανεξήγητες υποθέσεις που απαιτούν προσοχή και εξειδίκευση.

Ας θυμηθούμε μερικές από τις υποθέσεις που αναστάτωσαν την Αθήνα και έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη μας:

Το Μυστηριώδες Χαμένο Κόσμημα

Ένα πολύτιμο κόσμημα εξαφανίζεται από το χρηματοκιβώτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη του στα προάστια της Αθήνας. Ο ιδιωτικός ερευνητής πρέπει να ανακαλύψει αν πρόκειται για κλασσική κλοπή ή  για ένα ξεχωριστό μυστήριο που πρέπει να εξιχνιασθεί. Οι απαντήσεις βρέθηκαν εντός του οικογενειακού κύκλου και αυτό έκανε την υπόθεση ιδιαίτερη.

Η Εξαφάνιση του Επιχειρηματία

Ένας επιχειρηματίας εξαφανίζεται χωρίς καμία εξήγηση. Ο ντετέκτιβ πρέπει να εξετάσει τα ίχνη του και να ανακαλύψει αν υπάρχουν κρυφά κίνητρα ή απειλές.  Οι δικοί του ανησυχούν μέχρι που ο ντετέκτιβ εντοπίζει τον επιχειρηματία ο οποίος δίνει μια εξήγηση για την εξαφάνιση του που αφήνει άπαντες με ανοιχτό το στόμα.

Το Ανεξήγητο Φαινόμενο στο Σπίτι

Μια οικογένεια αντιμετωπίζει ανεξήγητα φαινόμενα όταν επισκέπτεται την εξοχική της κατοικία εκτάκτως τον χειμώνα. Τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι κάποιος ή κάποιοι κατοικούν στην εξοχική κατοικία της οικογένειας, οι αρχές δεν εντοπίζουν κάτι το μεμπτό αλλά η οικογένεια όμως έχει τις αμφιβολίες της.  Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ όμως που ανέλαβε την υπόθεση εκ μέρους της οικογένειας ξεδιαλύνει μια υπόθεση και διαπιστώνει ότι το σπίτι είχε κρυφές εισόδους που χρησιμοποιούσαν «παρείσακτοι».

Ο Αγνοούμενος Φίλος

Ένας φίλος εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει ίχνη. Ο ντετέκτιβ ξεκινάει την έρευνα για να ανακαλύψει τον λόγο της εξαφάνισής του. Στην πορεία διαπιστώνει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε αποφασίσει να εξαφανισθεί για προσωπικούς λόγους.

Το Σύνδρομο Παρακολούθησης

Ένας πελάτης ισχυρίζεται ότι παρακολουθείται συνεχώς από κάποιον. Ο ντετέκτιβ πρέπει να ερευνήσει αν πρόκειται για πραγματικό κίνδυνο ή για παράνοια. Χρησιμοποιώντας σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό ο πελάτης πείθεται ότι η ανησυχία του δεν είχε ρεαλιστικές βάσεις.

Αυτές είναι μερικές από τις περιπτώσεις που αναλαμβάνουν οι ντετέκτιβ στην Αθήνα, στον Πειραιά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Καθεμία από αυτές απαιτεί μια μοναδική προσέγγιση και εξειδίκευση για τη λύση όπου συνήθως μόνο ένας ιδιωτικός ερευνητής – ντετέκτιβ μπορεί να προσφέρει.