ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Βιομηχανική Αντικατασκοπεία

  • Ελάτε σε εμάς για να βοηθήσουμε στο πρόβλημά σας με απόλυτη εχεμύθεια!

Η βιομηχανική κατασκοπεία περιλαμβάνει δραστηριότητες που πραγματοποιούνται από μία εταιρεία εναντίον άλλης, με σκοπό την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στις εγχώριες ή/ και στις παγκόσμες αγορές.

Με απλά λόγια, με τον όρο βιομηχανική κατασκοπεία αναφερόμαστε στην οργανωμένη στρατηγική του ανταγωνισμού προκειμένου να αποσπάσει ευαίσθητες εταιρικές πληροφορίες, και έτσι να καρπωθεί χωρίς κόπο και με ελάχιστο κόστος τα οφέλη που με τόση προσπάθεια έχτιζε η εταιρεία που έπεσε θύμα βιομηχανικής κατασκοπείας.

Αυτό επιτυγχάνεται με διάφορες χαμηλού κόστους τεχνικές κατασκοπείας, όπως οι τηλεφωνικές υποκλοπές, η διαχείριση απορριμάτων και η δωροδοκία του προσωπικού. Στόχος τέτοιων ενεργειών είναι η απόσπαση οικονομικών πληροφοριών, στοιχείων των πελατών, εκθέσεων έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων κ.λπ.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους υποκλοπές, είναι σημαντικό να ασχοληθούμε ξεχωριστά με το κάθε κομμάτι της επιχείρησης που είναι τρωτό σε επιθέσεις του ανταγωνισμού. Το γραφείο μας αναλαμβάνει την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτικής εσωτερικής ασφαλείας, ξεκινώντας με έναν πλήρη έλεγχο ώστε να εκτιμηθούν τα τρέχοντα επίπεδα ασφαλείας σας και στη συνέχεια με εφαρμογή αντιμέτρων ώστε να αποφύγουμε ενδεχόμενες απειλές για την επιχείρησή σας. Τέτοια αντίμετρα είναι η κρυπτογράφηση των επικοινωνιών, η ασφαλής αποθήκευση δεδομένων, εσωτερικές και εξωτερικές αξιολογήσεις της ασφάλειας, καθώς και κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού.

Οι τεχνικές αντιμετώπισης της βιομηχανικής αντικατασκοπίας πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας κάθε σύγχρονης επιχείρησης. Στο γραφείο μας διαθέτουμε την πείρα, την τεχνογνωσία και τον πλέον προηγμένο εξοπλισμό ώστε να εξασφαλίσουμε την επιχείρησή σας από τέτοιου είδους επιθέσεις του ανταγωνισμού, και να συνεισφέρουμε στην ομαλή λειτουργία της.